domingo, 16 de noviembre de 2014

Informe: Experiment de la fermentació alcohòlica.

Resum: 

- Dijous vam practicar la fermentació alcohòlica experimentant amb llevat, farina i aigua. Vam fer dos experiments: el primer consistia en fer una barreja d'aigua, llevat i farina i posar-ho dins una proveta que estava a dins un tub, tapar-ho, i esperar a veure com a dalt del tub es formava CO2, i el segon experiment consistia en posar una goteta de la prova en un portaobjectes i observar-ho al microscopi.

Paraules clau: 

- Fermentació, llevat, CO2, microscopi òptic, proveta,...

Presentació: 

- Ens vam preguntar si veuríem les bombolles de CO2 i què veuríem a través del microscopi.

Què vam fer?:

- En el primer experiment vam agafar un recipient, hi vam posar 50 ml d'aigua i la vam escalfar durant 2 minuts al fogonet. Quan ja la teníem escalfada, hi vam afegir 10 gr de llevat i 5 gr de farina, ho vam barrejar tot fins que va quedar líquid i després ho vam dipositar dins un tub de plàstic en el que hi havia una proveta connectada. Quan ja havíem posat la barreja a dins, vam deixar-ho reposar per anar observant els canvis que s'anaven produïnt a la proveta.




- En el segon experiment vam posar una goteta de la barreja inicial a sobre d'un portaobjectes. Vam estendre la goteta ben estesa. A continuació vam aplicar una goteta de Lugol (un colorant) i després ho vam tapar amb un cobreobjectes per poder-ho observar al microscopi.





Què vam observar?: 

- En el primer experiment vam observar amb atenció les bombolles de CO2 i en el segon experiment vam observar els bacteris del llevat a diferents augments.


                        160 augments

Conclusions: 

- En el primer experiment no vam veure molts canvis, ja que cada grup tenia una quantitat diferent de farina o de llevat, així que com nosaltres erem el grup que menys farina teníem, vam pensar que podria ser per això.

No hay comentarios:

Publicar un comentario