Resum:
- Dijous passat vam experimentar la fermentació del sucre de la llet, la lactosa, al laboratori.
Vam fer dos experiments: el primer consistia en observar els bacteris que conté una goteta de iogurt a través del microscopi i el segon era fabricar un iogurt.
Paraules clau:
- Fermentació, lactosa, iogurt, portaobjectes, cobreobjectes, colorant ( cristall violeta), llet, bacteris...
Presentació:
- Ens vam preguntar què veuríem a través del microscopi i si realment aconseguiríem fabricar el iogurt.
Què vam fer?:
- En el primer experiment vam agafar una gota de iogurt i la vam posar a damunt un porteobjectes. Vam escampar el iogurt pel porta i vam escalfar la preparació en un metxer. Vam posar un colorant (cristall violeta) a sobre la preparació durant dos minuts. A continuació vam netejar el colorant del portaobjectes amb aigua destilada. Vam posar el cobreobjectes a damunt del portaobjectes amb precaució Després vam observar la preparació al microscopi.
- En el segon experiment vam barrejar 100 ml de llet amb 1 ml de iogurt a dins d'una proveta. Quan ja estava ben barrejat ho vam posar a dins d'un pot de vidre i a continuació ho vam posar al forn durant 24 hores a 37°C.
Què vam observar?:
- En el primer experiment, el del microscopi, vam podem observar els bacteris a diferents augments com per exemple:
Conclusions:
Al microscopi vam observar diferents bacteris. No sabem si s'ha produït el iogurt perquè no ho hem comprovat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario