Resum:
- Dijous passat vam experimentar el reconeixement de proteïnes al laboratori. Consistia en, a partir de barrejar substàncies amb productes químics, descobrir quines substàncies contenien proteïnes i quines no.
Paraules clau:
- Proteïnes, àcid, ovoalbúmina, Bunsen,...
Presentació:
- Ens vam preguntar quines substàncies portarien proteïnes.
Què vam fer?:
- Vam realitzar tres experiments: la prova del biuret amb ovoalbúmina, la prova del biuret amb aigua i la reacció xantoproteica.
Prova del biuret: vam posar 2ml d'ovoalbúmina en un tub d'assaig, vam preparar uns quants ml de NaOH al 40% (4,8gr de NaOH i 7,2gr d'H2O) i d'aquests ml en vam agafar 5 i ho vam barrejar amb l'ovoalbúmina dins del tub d'assaig, després vam preparar sulfat de coure a l'1% (0,1 de sulfat i 9,9 d'H2O) i d'aquests ml vam posar unes gotetes dins el tub d'assaig amb la barreja. Ho vam barrejar tot i va quedar de color violeta: això vol dir que hi ha proteïnes.
- Reacció xantoproteica: vam posar 2ml d'ovoalbúmina en un tub d'assaig, després hi vam afegir 1ml d'àcid nítric concentrat i vam escalfar el tub d'assaig una mica: va quedar de color groc. Després vam afegir 5ml de NaOH al 40% i va quedar de color taronja.
- Les reaccions de les proteïnes quan s'aplica un àcid o un producte químic.
Conclusions:
- Hem observat diferents substàncies i les seves reaccions.
No hay comentarios:
Publicar un comentario